Actueel
 
Restaurant Radijs opent in de Jan Evertsenstraat
16-8-2010 radijs(1).jpg Sinds anderhalve week is restaurant Radijs aan de Jan Evertsenstraat in bedrijf. Dat is een klein wonder, want geen enkele bank, ook niet de staatsbanken Fortis en ABN Amro, wilde het restaurant van Stijn Gelijsteen (32) en Thomas Nieuwenhuijzen (34) financieren.

€œWij zijn anderhalf jaar op zoek geweest naar geld. Pas toen wij via de gemeente de Europese subsidie konden krijgen, was ING bereid ons businessplan te financieren,€ vertelt Gelijsteen.

Is het niet strijdig met ondernemerschap om op belastinggeld te draaien? €œZonder die subsidie hadden wij hier nu niet gezeten. Dan had het niet gekund,€ zegt hij.

Het restaurant mikt met zijn internationale kaart vooral op de nieuwe groep tweeverdieners die de laatste jaren de verwaarloosde wijk De Baarsjes kiest als woonplek.

€œWij wilden bewust hier zitten. In Oost zijn al veel restaurants, hier nauwelijks, terwijl er wel een publiek voor is. Er zitten hier veel jonge gezinnen. Die trekken weg uit het centrum, omdat dat te duur is en je er niet kunt parkeren. De helft van de inwoners in deze buurt is onder de veertig,€ zegt Gelijsteen.